Chat with us, powered by LiveChat

עיצוב במושג של מקצוענים…

נושא החודש שלנו הוא עיצוב פנים. בהכנת הכתבה נעזרנו בשרי בר-נע גבעוןמעצבת פנים, מתכננת ומעצבת תאורה, בעלת סטודיו לעיצוב פנים ותאורה ומרצה לתאורה במכללת בית פרוג.

עיצוב פנים – על מה ולמה?

על עיצוב פנים אנחנו מדברים לא מעט: מציגים בפניכם דוגמאות עבודות של התלמידים שלנו, מסתובבים ואוספים השראה ברחבי העולם ועוד ועוד, אבל לפעמים (כך אנו מניחים) גם אתם עוצרים ושואלים את עצמכם: רגע, לשם מה בכלל חייבים מעצב פנים? אם אנחנו רוצים לשפץ דירה קיימת, נזמין קבלן טוב ואמין, נחשוב מה בדיוק ברצוננו לחדש או לשנות, נבחר את הריצוף/צבע/כלים סניטריים ושלום על ישראל! ואם אנו קונים דירה חדשה מקבלן, בכלל אין צורך בשום מעצב – הלא היא מגיעה מוכנה, לא?

אז זהו, שממש לא…

מעצב או מעצבת פנים הפכו היום חיוניים יותר מאי פעם, ולדבר סיבות רבות. הנה כמה מהן:

התקציב – באופן טבעי, מהלך של שיפוץ דירה עולה סכומים גבוהים. כשנכנסים לתהליך כזה חשוב לדעת מראש מהן המגבלות שלנו ועוד יותר מכך – להיות בטוחים שאנו אכן נעמוד בהן. עבודת שיפוץ או עיצוב בית יכולה בקלות להפוך ל’בור בלי תחתית’ ואנו נגלה לאורך הדרך עוד ועוד דברים ש”כדאי להשקיע בהם” או “חבל לא לעשות…”. מעצב פנים שומר עלינו בדיוק בנקודה הזו: הניסיון והידע שלו מאפשרים לו לגשר בין החלומות שלנו ובין היכולות שלנו. כאחד שרואה את התמונה השלמה, המעצב מתכנן מראש את כל הפרטים (ולא מגלה באמצע שצריך עוד כמה אריחים איפשהו…) מתאים את החזון העיצובי למציאות בשטח וגם מסייע לנו בבחירת החומרים ורכישתם. כך, במקום להיגרר לבחירה של השיש או הריצוף שנוח למוכר בחנות למכור לנו, אנו יודעים לקראת מה אנו הולכים ובוחרים את מה לנו.

 

המבחר – פעם לא היו יותר מדי אפשרויות: כשההורים שלנו שיפצו את הבית הם יכלו בדרך כלל לבחור בין שני סוגי מרצפות (“גדולות” או “קטנות”…), להחליט האם לצבוע את הקיר בלבן או בלבן ולסיום לבחור האם ללכת על אסלה פשוטה או על אסלה פשוטה מאוד… המבחר היה קטן והשאיפות בהתאם. היום, בכל נקודה בבית יש מבחר אינסופי והדבר שכמעט בטוח יקרה לנו אם ננסה לעשות את מלאכת הבחירה לבד הוא שנלך לאיבוד… עבודה עם מעצב פנים חוסכת את הבעיה הזו, משתי סיבות: א. מראש, המעצב יוצר תכנית המותאמת לטעמנו האישי וכוללת קווי יסוד לבחירת המרכיבים השונים (קיר X עם ריצוף Y ושיש Z וכד’). ב. המעצב ילווה אותנו בבחירת החומרים והמרכיבים בפועל ו’יעשה לנו סדר בראש’.

בכל אולם תצוגה תמצאו בערך מבחר גדול פי 10 מזה, וזה רק חיפוי קרמיקה לקיר

 

הניהול – שיפוץ זו מלאכה שמעורבים בה מספר רב של בעלי מקצוע. לשם הדוגמה, חדר אחד שכולל אלמנטים מאלומיניום מערב מלבד המעצב גם את האיש המומחה לאלומיניום, לעתים איש שמבין בקרניזים (עיטורים בולטים מהקיר שלהם מספר שימושים, עיצוביים ופרקטיים) וקבלן ביצוע. כשמדובר בחדרים מורכבים יותר כמו המטבח או חדר האמבטיה העניין הופך מורכב עוד יותר. את כל האופרציה הזו צריך לנהל: לדעת לתאם בין בעלי המלאכה השונים, לדעת לתזמן אותם ומעל הכל – להיות מסוגל לדרוש ולקבל מהם בדיוק את מה שאתם צריכים. הדבר האחרון שתרצו שיקרה הוא תקלה עקב חוסר תיאום בין הרצף לנגר, למשל.

 

 

אני לא מאמין שהוא בנה את קיר הגבס הפוך…”

החומרים – שולחן עשוי מעץ, הרצפה מאבן או משיש, הקיר צבוע בסיד והשיש במטבח עשוי, איך לא, משיש. מה, לא?…
לא רק. בעיצוב המודרני נעשה שימוש באינספור חומרים – טבעיים, ממוחזרים, קלים, חדשניים ובאופן כללי חומרים שהאדם מהשורה כלל לא היה מעלה בדעתו לעשות בהם שימוש בבניית הבית. חיפוי מזכוכית, ספרייה מגבס, קיר מנחושת, שולחן מבקבוקי פלסטיק ועוד המון דוגמאות. שמעתם פעם על ‘ספריית החומרים’? אם תשכרו מעצב פנים הוא כנראה יידע עליה ויוכל להציע לכם רעיונות מחוץ לקופסה שמשלבים עיצוב מרהיב, חדשנות ועלויות נוחות.

חיפוי זכוכית במקום קרמיקה על קירות המטבח, לשמירה על רעננות, ברק ומראה חדשני.

 

ומה לגבי דירות חדשות?

כשקונים דירה מקבלן, כל אחד יודע שחייבים לערוך הסכם רכישה המאושר ע”י עורך דין. הוא יידע להגן עלינו ולוודא שנקבל את מה שאנחנו צריכים בזמן המסוכם, שהכסף שלנו נמצא במקום בטוח ושלקבלן ישנן ערבויות ובטוחות. אבל… כאן נגמר תפקידו של עורך הדין. אף עורך דין לא יורד לרזולוציה של הברז שנמצא במטבח או גופי התאורה שיותקנו בסלון. מה שאומר שאנחנו יכולים לקבל דירה חדשה אבל כזו שדורשת השקעה לא מועטה כדי שהיא גם תיראה כמו שצריך… מעצב פנים יידע לקרוא ולהבין היטב את הסעיפים האלה ואת המשמעות הכספית שלהם, ולהכין אותנו בהתאם.

עיצוב פנים – השראה והשפעות

ואחרי כל זה, מגיע העניין העיצובי…

גם אם יש לנו חוש עיצובי, גם אם יש לנו תפיסה מרחבית לא רעה – אין משהו שמשתווה ליכולת של מעצב פנים. הניסיון והעשייה השוטפת חושפים את המעצב לרעיונות חדשניים בכל יום מחדש ומבטיחים לכם שהבית שיעוצב על ידו – או על ידה – לא ייראה כמו אף בית אחר. הנה כמה דוגמאות:

עיצוב תעשייתי – בשנים האחרונות מקובל לשלב אלמנטים מחללים תעשייתיים גם בעיצוב בתים פרטיים. בטון חשוף, צנרת ברזל, מראה ‘חלוד’ באופן מכוון ועוד ועוד. השילובים האלה יוצרים הפתעות לא שגרתיות, כמו למשל פינת אוכל בסגנון בר, שבסיס העץ שלה לא קיבל 'ויש' של צבע…

 

השראות מעיצוב גרפי – הבית הוא מעין קנווס ומעצב הפנים מצייר עליו חלומות. מקובל מאוד כיום לקחת השראה מעולמות שונים ובמרכזם תחומי העיצוב. שילוב אלמנטים מעולם העיצוב הגרפי בקירות, בריצוף או בריהוט, שהיו מקובלים יותר בעיצוב חללים מסחריים ותעשייתיים – הגיע גם אל הבתים הפרטיים, כמו למשל הקיר הזה שמשולב בו טקסט:

 

עיצוב בהתאמה אישית – זוכרים שדיברנו על הדפסה בתלת מימד? זה מגיע גם לתחום עיצוב הפנים. כבר היום יכול מעצב פנים לתכנן ולעצב פריט ריהוט או קישוט לבית, ולהדפיס אותו עבורכם מחומרים שונים. הפריט הזה יהיה אך ורק בבית שלכם ולא בשום מקום אחר. המגמה הזו תלך ותתפשט עוד יותר כאשר עם הזמן משתכללות האפשרויות להדפיס פריטים בגדלים שונים ומחומרים מגוונים. הנה למשל אגרטל לפינת החדר שהוכן  ב-D3:

כתמיד, זו טעימה על קצה המזלג. תחום עיצוב הפנים לא מפסיק להתחדש ולהתפתח ואתם מוזמנים לתת לבית שלכם את הצורה, הטעם והאופי הייחודיים לו.

מקורות: dornob.com | decoist.com | resovate.com

 

עיצוב במושג של מקצוענים…